Måndag#1






Få kan bära upp det som den här kvinnan.. och mjaa det är fina bilder jag tagit på henne.

Söndag#1



Klart man skickar in bild på sällskapet. Satt hos Joki och lekte med Pika. Joki ville mest vila. Vi kom på klockan tre att det var jättetråkigt, så vi åt upp våra dippstavar och gick och lade oss.



eh ja okej det är min vägg för bilden är tagen i mitt rum men Pikachu sade att han inte blev bra på bilden som togs hos joki så jag lade upp en gammal (???)

Lördag#2



Dags för en filmfemma där jag ger en skitnödigt kort recension om filmer jag nyligen sett. Räkna med att det är dåliga filmer, lyckas alltid välja dem.

Kalifornia (1993) thriller - seg. hatar att den har feta actionframsidan men inte var särskilt hypad alls. så långsam.
Paranormal Activity (2007) skräck - överdriven trailer men jag gillade den. den var så creepy som jag ville att den skulle va.
The Village (2004) drama/thriller - svårdefinierat vad filmen egentligen handlade om. att alla lever i en gömd värld i skogen, att en dement kille (hans skådespelartalang gör dock filmen ihågkommen) sticker kniven i en annan, eller att färgen röd är farlig för den lockar till sig monster som alla föräldrar egentligen klär ut sig till?
Things You Can Tell By Just Looking At Her (1999) drama - massa olika scener med samma budskap. jag hade fått erfara tidigare att jag inte gillade den typen av film, men med mer perspektiv på livet kanske jag hade ändrat mig. eller också inte.
Daylight (1996) action/äventyr - har man sylvester stallone i en actionrulle så blir det bra. populärt koncept, det där med att folk blir instängda och skall ta sig ut. den här gången är det en olycka och ingen skurk som ligger bakom.

Ifall ni gett upp trötta och dåliga tv-serier med samma skämt och scener i varenda en...

Lördag#1





Fredag#3



En av mina sjalar hade legat bland gosedjur i några dagar. Där har den samlat värme. Nu har jag den på mig och den luktar så vansinnigt mysigt. Det jag nu tror är att det här är svaret på hur jag luktar, FÖR ATT:

Gosedjuren brukar ligga och pryda min bäddade säng. Sängen är platsen där jag spenderar mycket tid i lång utsträckning (=exempelvis sover). När man spenderar lång tid på en och samma punkt så har man fixat revir med sin lukt, och lukten sprider sig.

Alltså, säger vi... Trötta bilder i tre upplagor varsågoda:





Fredag#2



Min gamla skola sysslar med svensk forskning, nu kan ni hjälpa till med den genom att anonymt svara på frågor.
Efter ett tag glömde jag bort att mina svar bidrog till deras forskningsarbete, jag tänkte mer och mer på att jag fick lite klarhet. Det är inte var dag man analyserar vad man tänder på.

Fredag#1



Man kan ju fan unna sig lite frukost på sängen ibland! Sen när man käkat klart kan man lägga trebitarspussel. Fan det är ju lilla julafton idag.



Torsdag#2





Torsdag#1

  • Täckbrallor
  • Stickad tröja
  • Filt
  • Tidningar
  • Tändstickor
  • Varm choklad
  • Daim
  • Vatten
  • Handkräm
  • Läppsalva
  • Kameror
  • Muggar
  • Skedar
  • Påse
  • Servetter
  • Näsdukar
  • Nybakta scones
  • Sylter


Allt i min hurtiga ryggsäck, och väldigt uniquet sällskap. Vi gick på isen och fram till en så kallad raststuga.



Onsdag#1





Tisdag#1



Majoriteten i umgängeskretsen vet att Joki har ett par rejäla år på nacken mer än vad jag har (inte alls lika många vet att han kallar mig Foki.. :P).

Så bara rubriken är ju kul här. Lille grann.



Det här är ingen hyllning till Millenium-trilogin. Jag gillar inte alls den där sagan om lille Lisbeth.

Måndag#2



Skulle bli så jäkla glad om du läste alltihop.

Inom kort lättar jag mitt hjärta och talar om vad det är jag sysselsätter mig med, det som åstadkommer enorma känslor. Men nu är inte tillfälle.

Jag går hem från centrum strax efter tolvslaget, mitt på ljusa dan. Det är så jäkla fridfullt och vackert. Hade det varit en annan promenad med en smärtfri start på dagen hade jag tänkt att jag kommer sakna snön. Nu tänkte jag inte på snön alls. I kanske en kvart hade jag traskat på innan jag beslöt mig för att gråta nu istället för att vänta till ett varmt täcke som enda tröst.

Jag borde inte blivit så pass uppgiven att jag var ledsen hela dagen ut, så till den grad att jag inte pratade med någon hemma, eller ens lämnade rummet för att gå på toaletten. Jag borde ha gråtit klart innan jag kom hem, det var ändå en lång promenad. Faktum kvarstår dock att promenader är en meditation i sig. Vilka tankar som helst kan komma, och det är inte förvånansvärt att döden hälsar på och lämnar lite gamla saker, när man väl har öppnat tårkanalerna.

Jag gråter fortfarande när jag kommer in på rummet och sakta faller ned på knä. Ansiktet är grimaserat men än så länge är allt som vanligt - tills något plötsligt anfaller mig. Något som aldrig varit inne i huset där jag bor. Känslan att vara jagad, och rädslan som kommer därtill. Jag har aldrig varit rädd när jag varit hemma, fram till den här dagen.

Vad var jag rädd för? Framtiden? Nej. Inget abstrakt. För mig var det konkreta varelser och skeenden som skedde omkring mig. Föremål rörde på sig. När jag tittade åt ett håll syntes där något som precis försvann bakom hörnet. Jag grät så mycket. Trots min vilja att vara tyst, och då känna att de inte kan identifiera var jag befinner mig, släppte jag ändå fram små skrämda ljud ur munnen samtidigt som tårarna rann tystlåtet. Ljuden var kvävda rop. Mamma. Pappa. Jag är rädd.

När jag förflyttade mig i huset höll jag mig in till väggen, utan någon medveten tanke om att det är säkrare så. Vart jag än gick kände jag blickar, andedräkter, rop. Jag ville spänna av och inse att det här inte är på riktigt. Men för mig där och då var det så verkligt. Jag låste in mig på rummet och höll örat mot dörren. Jag höll andan och lyssnade hur långt bort faran var.





Sedan jag började med medicinintaget har jag aldrig hallucinerat så här mycket. Jag vet inte om jag skall tala om det med någon på psykiatrin. Mina föräldrar tror att jag är ett medium. Jag, jag tror att nånting är på väg att hända.

Måndag#1



Det brister snart. Ingenting tar mig framåt och i frustration skär jag mig nog igen. Jag tror inte jag vill det. Alla blir så sura då. Har lyckats låta bli sen i juli. För mig känns det coolt.

Nej jag borde verkligen inte. Det kommer kännas så värdelöst efteråt. Fast det gjorde det inte förr. Ok godnatt.

Söndag#1



Åker till familjen Ritchey Kautto och får hjälp med hårfärgning. Vi var riktiga tjejkompisar och färgade håret på varandra. Efter för båda väldigt lyckade färgresultat fick sonen Vincent föna mitt hår.




Resultatet får ni i veckan, någon dag när jag är snygg nog för en bild.

Lördag#2





Jag åt det här och såg på film under kvällen. Så skönt att vara själv ibland, utan några jävla låtsaskompisar som gillar mig för att jag har en kamera som fyller deras bilder-på-facebook-kvot, och hatar mig för att jag tar för många bilder, för fel eller för fula. Skönt att inte behöva snacka med dem. Inte för att jag har nåt att säga.. för jag gör ingenting. Det är min sits.

Lördag#1



MOOD Ultrablond x-tra - Anpassad för mörkt hår! Lär ju passa vid ett nytt försök. Skall bleka sju nyanser står det. I vilket fall blir det bättre än sist då jag den här gången kommer få hjälp.



Köpte färgen, sminkborttagnigsmedel från Garnier och Hello Kitty-bindor för 14 kronor. Fan vilken vinst.

Fredag#2



Nyser lite alltför ofta nu så jag trycker i mig massa c-vitaminer om dagarna. Fan vad gott det är. Här är en tallrik med torkad aprikos, russin, äpple, gröna druvor, krossad ananas, kiwi, banan, jordgubb, hallon i grundsockerlag.

Drycken är tranbärsdryck som man fick i en goodiebag tillsammans med pasta och choklad, gratis från Willys.
Jo jag tackar jag.



På Hultsfredbricka.

Fredag#1







Har all anledning till att vara glad, stolt och fira lite för mig själv idag.

Torsdag#1



Jag har så många servetter redan, fast de här gör ju inte att man har svårt att utöka utbudet.



Onsdag#4



Under nästa väntan vårdar jag fötter och rakar ben. Väldigt flexibelt. Och tur är väl att jag gjorde det, så att jag är snygg nånstans. För.. ehehe.. lite resultatbilder efter jag svalt min stolthet:





Allt detta efter Fas 4: sköljer och föntorkar, precis som innan. Det undre håret jag höll undan med hjälp av uppsättning i tofs har jag inte sköljt någon gång, det sitter kvar i snodden. Jag låter det göra det även under natten - imorrn köper jag mer blondering för att fortsätta.

Det är inte färgerna som stör mig, det är placeringen av dessa. jag skulle ju bleka allt hår nedanför öronen, men det blev inte mer än kopparfärgat. Oranget kan man väl ändå ha fått fram kan jag tycka.

Onsdag#3



Nu känner jag mig ful och misslyckad, men mest fundersam. Jag använde blekningsmedel på alla ställen UTOM vid hårbotten - ändå är det där all färg har tagit fäste. Nu är jag sur, men mest över känslan att jag har slängt bort pengar än det att det ser misslyckat ut.

Jag hittar ett faktum att jag ser ut som en giraff:



Fas 3: Sköljer ur allt och föntorkar. Har i resten av blekningen (eftersom jag bara färgar halva året så är det en del kvar). Känner gråt i halsen.

Eftersom jag inte är frisk än blir jag ledsen alldeles för lätt. Jag har ju en Plan B, så det fixar sig ju. Är ba... sur. Jag har liksom ingen inkomst över huvud taget. Så jag vill bara sprätta upp hela min kropp nu. Så arg blir jag på mig själv när jag slösar pengar.

Jag ser till att vara extra ful när jag fortsätter och tar bild på luggutväxten.



Onsdag#2



Fas 2: Jag delar på håret. Med hårklämmor tar jag undan den delen jag skall färga. Resterande hår hålls åt sidan med hjälp av en snodd. Det övre håret släpps ut och jag börjar färga. Därefter väntar jag en timme och då äter jag en sallad och läser bloggar.




Onsdag#1



Ett dygns huvudvärk blev avgörande för att skjuta upp det här med håret. Fast å andra sidan behöver jag en hel dag på mig att göra det här...



Fas 1: Jag tvättar håret och använder rikligt med schampo och balsam för vanligt hår: för att få bort gammal mörk hårfärg så gott det går (det projektet har som bekant varit pågående ett längre tag). Jag väntar med att använda silverschampot. Jag låter håret lufttorka medan jag dricker te och kollar på nåt avsnitt av nån grym serie.

Tisdag#1



Joki har åkt hem. Han sov här två nätter och jag tog fram madrass. Allt kändes så nostalgiskt och bra. Jag gillar det här när man vaknar och så kollar man om den andre är vaken och funderar på att väcka denne. Eller ännu bättre när man säger godnatt men så fortsätter man att prata bort flera timmar. Fast det händer mest med tjejkompisar :P

I varje fall har han åkt hem och nu skall jag göra gästfria saker! Färga håret till exempel. Köpte ju färg för ett tag sen, men jag gör hellre sånt här själv.
 

Måndag#1






Jag saknar son och dotter, men kul att denna serie har börjat med Fröken! =)

Söndag#1



Jag ser ju att det här är ett snyggt plagg, men jag kan inte bära det. Det funkar liksom inte med min kropp och med min frisyr. Det kan ju vara lite tråkigt när man upptäcker sånt, men några år senare kanske det går bättre.



Sammanfattningsvis är en snygg tröja plötsligt inte lika snygg när jag tar den på mig.

Lördag#2



Nån måste ju stå för det svarta sminket då.




Lördag#1






Fredag#2





En gång om året skall man ju äta ketchup också.

Fredag#1





Fungerade inte att få med att det var snöstorm. Det började igår och håller förhoppningsvis i sig hela helgen. Jag passar på när rummet är dammsugat att slänga ut kläder ur garderoben ned på golvet. Har tidigare alltid varit så prydlig och lagt dem på sängen.

Det var väl ett tag sen jag sorterade bort kläder. Tänkte att det är dags nu när lådorna inte går att stänga. Fast det kan gott gärna bero på att lådorna är trasiga eftersom det är drygt tio år gamla garderober jag har att göra med.

Fan vilket snack på mig det var.

Torsdag#1



Lyssnar på seven nation army och har på mig gråa linjer* så jag är tydligen dålig på att planera idag och känner mig därför ung igen.






*Ingen förklaring. Tänkte att alla genomskådar den lama ordvitsen.

Onsdag#2







Svarta och vita rutor från Carlings.

Onsdag#1



En halvkul anekdot skall jag stå för idag.
Det var sista plugghelgen och jag hade drabbats av en väldig trötthet. Jag tipsades om att införskaffa mycket energidrycker, choklad, dextrosol. Det skulle hålla piggheten uppe, och det var lätt att fylla på.

När jag skulle köpa godiset täntke jag ta allt som är brunt - det var ju choklad jag var på jakt efter. Sprang och vägde det för att kolla priset. 25 kronor hade jag tänkt mig men det blev 44. Min vän och jag hade peppat varandra medan vi plockat halvfulla påsar. Nu tog vi nya påsar och plockade i lugn och ro. Andades fånigt och ordentligt och sade inte ett ljud.

Är inte så förtjust i choklad. Så nu tog jag bitar jag skulle kunna tänka mig att äta kontinuerligt under en helg för att hålla piggheten uppe. Det blev lite billigare. Min barnsliga iver kunde jag skratta åt sen.



Tisdag#2




Från vänster sett gillar jag verkligen plagget; svart spets på ärmarna, stryker sig nedåt vid knäna är klänningen skall ta slut. Men sen. Där till höger. Det är inte fult att den saknar en hel ärm, men den där ytan vid nyckelbenet har gjort mig konfunderad på senare tid..

Tisdag#1



Rummis är klart!!! Det är så att man glömt att det faktiskt är väldigt stort. Öppnade mina fönster och lät gammal luft bytas ut. Solen lyser in. Firar med det här goda:



Haha ser så äckligt ut. XD Spenat, mjölk, ägg, knäckebröd. Men vikten dunsar neråt om man äter det här i en vecka, kan jag tipsa.

Måndag#3



Blev godkänd på kursen värd tio poäng. Nu har jag 44,5hp och behövde komma över 37 för att få fortsatt studiemedel. Hejdå ryskan!









Måndag#2







Jag tyckte det var rätt snyggt.

Måndag#1



Om man som jag har en lugg där alla hårstrån är i totalt olika längder som får allt att se rätt osammanhängande ut är det här en lösning.



Dessa små vänner håller definitivt allt på plats, inget hårklister (spray o.dyl) behövs. Det ser rätt coolt ut här uppifrån också. Resten av håret lät jag hänga i klämman av borstat stål som ni ser. Jag har så här lockigt. Kändes legitimt att låta håret vara ifred när man precis tvättat det.



Söndag#1




Det vore ju så kul om man kunde ha den här produkten som vattenflaska, och kryssa i "annat". Fast den rymmer ju bara 250ml, och det är för mig 1 klunk. Var inte så roligt då längre.
Kanske fylla den med vodka och ta med sig en fun light-flaska? Kan vara jobbigt att ta med sig en tvålitrare om man inte vill dela med sig tänkte jag.

Lördag#1



Mina kläder och händer var alldeles täckta av damm. Så går det när jag städar på djupet. fast än så länge har jag bara burit ut möbler ur rummet och dammat av.

Jag har saknat att blogga och läsa era bloggar. :( När helgen är över blir det mer tid för det.

Fredag#1



Det är så tråkigt, så synd, att det aldrig går min väg. Som jag kämpar. Det har varit ansträngande nog att få en inställning till att jag faktiskt kan klara av något. Det spricker så lätt.

Torsdag#1



Jag har den här veckan haft utslag över hela pannan och hakan i form av röda kvisslor. Det kan komma att lika German Measle, som jag på svenska tror att det heter röda hund. Fast det är ju inte det jag har.

Jag kan lära er det att hur er mage mår syns i ansiktet, all time. Så jag införskaffade verum hälsofil, den kommer göra susen. Kan äta hur mycket som helst av den, vilket är bra, för jag skall leva på filmjölk i en vecka framöver, samt ha så lite socker i det jag äter som möjligt. Känns inte som den största omställningen, så det blir inga problem.

Verumprodukterna är den där med en vit liten figur på som ler mot en varje dag. Åååååh.... jag är så ensam, jag blir kompis med mat. Bra.

Onsdag#3




Åkte till den här affären inne i Västermalmsgallerian och köpte den lille av dem idag. Den kommer jag att ha intill sängen där jag lägger saker jag mer eller mindre regelbundet behöver bruka innan läggdags, exempelvis:
fotkräm
hudsalva
nässpray
nagelfil
tändare
näsduk (en om jag gråter och en om jag blöder näsblod)
handkräm

eh ja diverse helt enkelt. ^^ Gillar ni den?

Onsdag#2





Onsdag#1



Fick en trisslott på posten. Skrapade den med Jokis gamla leg. Ja då jävlar blev det vinst!



Tisdag#2





Vickning är väldigt vanligt för mig tydligen. Den här gången med min pappa och min yngsta syster.

Tisdag#1





Ryssar har semster nu och hänger här. Det vet alla hostel i stan om för de printar snabbt ut A4 och tejpar upp. När jag står och fotograferar kommer det självklart fram ryssar och ber om nummer. Jag kände mig söt då. Fast jag ljög mig ur allting.

Igår hade jag avgörande ryskaprov. Blir jag inte godkänd får jag inget mer studiemedel någonsin, tufft.


RSS 2.0