Måndag#1






Söndag#1



Efter allt jobb känner jag inget annat än lugn. Det kunde ingen tro.



Bra med fönsterspröjs som täcker solen för ögonen.

Lördag#3



Ikväll skall jag tvätta bort lite hårfärg igen. En propdukt från ColourB4 rekommenderar jag om ni vill att det skall gå väldigt fort, och inte vill göra ett projekt av det hela:



Fast det är inte den jag använder nu. Jag ljusar ut den svarta färgen successivt, så att en ny färg fäster bättre. Den nya färgen tar jag i bruk under sommaren tror jag.



Lördag#2



Idag åker jag till biblioteket och studerar för allt jag är värd. För att inte behöva åka hem eller spendera mina pengar på nån mat som ändå inte kommer att smaka som jag vill gjorde jag sallad att ha med mig.



Favoriten som matsäck när jag var liten var dock pannkakor. Hade en jävligt bra grej som höll dem varma hela tiden. ^^
Vad tar ni helst med er för mat?

Lördag#1





Med veckans trötthet och plötsliga nysattacker i åtanke är det inte så sunt att stiga upp halv åtta en lördagsmorgon, men det känns som det enda vettiga. På måndag natt kan jag slappna av.

Fredag#2



Kan man ha en sämre dag? Sverige förlorade semifinal och jag fick en böter på 1200SEK.

Fredag#1





En utbetalning då och då kan ju få en att vilja leva i vaket tillstånd en timme till.

Torsdag#2





Man får ju akta så man inte har för många fel...
Privatlärararinnan och jag märkte att mitt problem är att jag inte förstår uppgiften. Därför så jävla mycket fel på en och samma fråga.
Nu har vi dock gjort upp en ny studieplan inför omtentan på måndag kväll. Klarar jag den innebär det en stor möjlighet - jag skall berätta sen!! Jag har diciplin nog att säga att min egen tidsbestämda rast är slut nu. ;P

Torsdag#1





Så jäkla vackert att det bara står "heart" och så en punkt. Jag har ju dille på att sätta en punkt efter varje ord (när jag skriver för hand XP). Får ta och åka färja för att lukta på den. Har inte sett den i butik. Hoppas fan att det luktar hjärta alltså...

Onsdag#2



Tidigare har jag markerat ögongloben med ett streck av en mörkare ögonskugga än den jag använder. Märkte sedan att det blev mer markant med en mörk kajalpenna istället (blir ej markanta svarta streck då man målar ögonskugga över strecket efteråt).

Igår använder jag mig av bronsfärger i ögonskuggan och 1 streck:



Idag prövade jag med två ställen för markering (den övre markeringen är dagens nya försök):



Pröva ni, så kan ni se i spegeln hur det ser ut i alla vinklar sen ^^

Onsdag#1



Igår deltog jag i en undersökning om Stockholms lokaltrafik (fast företaget som fixar detta finns i Göteborg 8)). Den tog form av ett gruppsamtal på 8 pers. På plats fick man mat, godis, te, kaffe och dessa presentcheckar.



Vad köper jag för 400SEK?

Tisdag#3



Idag tog jag på mig mina hörlurar över mössan. Det kändes som ett plagg i sig, och vintervanan talar för att jag är färigklädd då - detta ledde till att jag glömde det sista plagget jag brukar ta på mig, eftersom lurarna tog dess plats; det blev ingen halsduk. Inte så smidigt, för idag var det väldigt blåsigt och dörrarna till tågets vänthall var allt annat än funktionella.
Men ack så snygga hörlurarna var! ;)

Tisdag#2





Tisdag#1





Lösisar hade jag tänkt att bruka idag men det går inte vägen när det är snöstorm. Det kommer falla snö på dem och jag är feg för att anta utmaningen XP

Måndag#5




Man är ju ganska sugen på att bruka den, för att känna sig lille söt.

Måndag#4




Så löjligt att anmäla sig till prov. Jag hatar universitet så mycket nu. Har fortfarande tillåtelse att göra provet, men anledningar till att bränna stället hopar sig.

Nu får jag antagligen internetspionpoliser på mig, hejhejhej! :D

Måndag#3



Min äldre syster gav mig ett armbandsur i julklapp, den turkosa i den här serien var den jag hade önskat mig:



Helt klart den till höger kan man ju tycka. Men den fanns inte, den skulle komma vecka 5. Nu i helgen låg den på min säng - vad kul - tänkte jag, fram till det att jag såg att det var den blåa. "Enligt teknikmagasinet är det deras turkosa" sade systern. Då gick jag till Clas Olsson där jag på Internet sett att de har samma serie. Men nej. Utbudet på hemsidan är inte detsamma som i butik.

Då åkte jag hissen två våningar ned och gick in på teknikmagasinet. Där berättar de att de enda färger de har är en cerise, en neongrön, en gul och den blå, och det är inte ens de färgerna på bilden ?!?

Begriper inte mycket, men då får det väl bli den gröna jag byter den till. Men vad är grejen liksom. Det är inte kenpigt att fotografera de klockor de faktiskt har. :@

Måndag#2





Det hansbandet skulle sitta fint på mig, kan jag föreställa mig. Fast än hellre med blixtar. Ett sådant såg jag på Glitter under 2010 men nu är det bortom räckhåll.

Måndag#1



Det där jobbiga lilla strecket som jag aldrig blir nöjd med. Vet aldrig vad som passar bäst. Här blev jag inte strålande nöjd, men det är kul att leka runt!



Söndag#2



Idag är lilla Ellen trött. Somnade sex på morgonen säkert, och klev upp fyra. Var fortfarande väldigt sömnig och pratade konstigt och klädde mig så här:



Här var jag fortfarande hos Joki, men till slut orkade jag åka timmen hem.
Ses imorrn, då bloggar jag mer än vad jag gjort nu i helgen. Sov gott. :)

Söndag#1



Roliga tepåsar med engelska dramatiker och författare. Det står på vad de heter. Mycket allmänbildande för de brittiska barnen. ^^




Lördag#1



Var slarvig med att köpa nytt sminkborttagningsmedel så idag fick jag se ut så här fram till det att jag tvålade in några tops och tog bort det svarta under ögonen. Så här fick jag lov att se ut istället:



Men mitt Garnier skulle ju prompt vara slut. Om jag inte finner det nästa gång jag letar, kan någon ge förslag på vilket märke jag annars kan pröva? Det får inte vara kräm, måste vara vätska.

Fredag#2



Hos Joki lagade vi indisk tamarindgryta till middag. Efter en timmes tv-tittande korkade vi upp en flaska rött och åt kex och spännande ostar. Roade oss med filmer The Illusionist och Tomten är Far till Alla Barnen.



Hoppas mina läsare hade en förnämlig fredagskväll efter en prestationsfylld vecka. :)

Fredag#1



Igår tog jag med min Joki till fyra tehandlar, där vi köpte med oss praliner och te. Mer om vad det var för tesorter inom kort.
Här är två av pralinerna jag åt idag till några koppar kaffe. :) Det är ett apelsinskal i den ena och ett lingon i den andra. Vilken härlig stund det var. Får jag göra om.



Torsdag#1





Idag tänkte jag vinna, och ha håret stort. Vad skall ni göra för något?

Onsdag#5



Om Oxen stod det i metrohoroskopet idag att det skulle bli en aktiv dag där jag tagit tag i ett och annat. Sanna mina ord vad det stämde! Gillar de där. Brukar läsa mina syskons och kolla om det stämmer för dem också. Vet jag inte tar jag reda på hur deras dag varit. Omtanke skadar verkligen inte.

Onsdag#4



Så briljant! Så fin den är. Inköpsstället är Shock.



Onsdag#3



På Skeppsbron kunde man se isblocken komma flyta under bron. Kände för att kasta ned något och se om jag kunde träffa. Hade inget att slänga. Vad vackert det var.



En man ville fotografera mig, trodde inte jag var härifrån, bara för att jag fotade de fina fasaderna. Jag lät honom ta en bild, men han tryckte inte ned helt, ba fokuserade och trodde han var klar. Tänkte fotografera mig på egen hand, men utan omgivning blev det inte bra nog. Så jag fick hålla till godo och fota denna träkloss. Lika fin som jag, minst!



Onsdag#2





Äntligen ny concealer! Börjar använda den idag och har redan konstaterat att den är perfekt.
Har man lagt maken till en mer superb start på dagen?

Onsdag#1



Byter man bena hittar man massa nya färger i det här livet. Då menar jag håret. Det kan jag finna nåt gott i, jag ändrar mig ju hela tiden om vad jag vill ha för färger.



Tisdag#2





Tröjan - som är fotad bakifrån - från förut är köpt på Zara! (det berättade jag ju inte en sekund för sent :P)

Tisdag#1



Silverschampot jag använder för att jämna ut ljusa nyanser (exempelvis från gult mot vitt) är detta:



En julklapp från en av mina systrar - klok gåva ^^ Har använt det flitigt sedan julen 2009.

Måndag#1





Sankte Jacobs son.
Klockorna ringer, nu öppnas dörrarna mot bättre tider.
Ibland kan man inte öppna sådana dörrar själv.

Söndag#4



Väntar på att silverschampot gror lite. Idag är första gången jag tvättar håret sedan nyår. Känns bra!



Det står so silver på flaskan. Kan man ju tycka vara värt att nämna. Herrå


Söndag#3





Kul att de långa nitarna (och inte de kvadratiska platta som man ser överallt) inte är bortglömda. Men på dessa skor... De syns inte, lär lossna eftersom man skrapar skrona mot det mesta, och sen var de ju inte särskilt snygga heller va.


Söndag#2





Det sägs att de är långa. Då räknar jag ut att eftersom det påpekas så är de längre än gemene mans. Nån som har åsikt på det? De är naturligtvis inte sminkade på bilden.


Söndag#1



En läsare ville ha en närmre bild på piercingsmycket jag har i ögat - nyfikenhet uppskattar jag så mycket som den här bloggen anses vara turkos. =)



Syns det bra nog? Blir ju så himla suddigt ibland.

Lördag#1



Klockan är sju på morgonen och jag behöver hushållets pincett. Den ligger inte i badrummet idag, där den skall befinna sig. Går ned en våning för att se om den finns på toaletten i tamburen. Nej. Då ligger den i min systers rum.

Där är det mörkt. Hon sover. Klart. Sju på en lördag. Fast varför bryr jag mig om att fixa mina ögonbryn när jag kommer sitta längst bak i salen med alla ryggar mot mig?

Fast rätt skall vara rätt. Hon kan ju inte hålla på att gömma den.

Fredag#4



Jag har inte presterat fantastiska resultat just HT10, det är inget jag sticker under stol med. Tidigare idag när jag fick resultatet på den tenta jag pluggade allra mest till (och till och med hade privatlärare!=|), då undrar jag vad jag kommer få på alla de andra där jag lade ned lite mindre tid. Väntar och få se. Men jag saknar tillit till mig själv.

Känns som jag inte klarar nåt längre. Jag var ju den som var bäst på prov.

Fredag#3



neeeej nej nej nej nej neeeeej nej nej neeej


Fredag#2





Tenderar att alltid ta så här mycket plats när jag studerar. Tog just en 20-minutare till paus.
Fan, blir ju bara nedstämd och trött av hur mycket det är.

Fredag#1



Godmorgon läsare! Idag är sista pluggdagen. Blir bra att kunna blogga om vad jag vill sen och inte bara om mina tentor. X(


Det här har jag hällt i mig under hela vintern. Medicinen jag tar mot min sjukdom har försvårat koncentrationen, men ginsengtabletterna hjälper mot det. Inte upp till 100%, men låt gå. Juicen hjälper svaga kroppar som min. Köpte blåbär igår, så jag har snart tagit mig igenom hela sortimentet.

Torsdag#3



Skulle in på Rusta och köpa mer av sminkborttagningsmedlet jag köpte förra gången. Då hade jag köpt en flaska på 150 ml för 40 spänn. Den var nu borta från hyllan och kvar fanns endast 200ml-flaskan - som kostade 70?? :S Så orimlig prishöjning. Och så det här med att få reda på det först i kassan också.



Jäkla bra produkt iallafall! Särskilt anpassad för de med linser, men jag som är utan dessa tycker ändå att det är det bästa jag prövat hittills! Jag är inte mycket för vit gegga runt ögonen, är mer för genomskinliga vätskor.
Den luktar saffran förresten...

Torsdag#2



Inhandlade just två fulla påsar med matvaror för det fantastiska priset 163SEK. En del mejerivaror var ju nedsatta till halva priset, och hur glad blir man inte av dessa oranga små lappar?! Som att man vinner lite pengar.

På den här länken finns min favoritpasta. Den är exklusiv men det betalar man minipris för på ÖoB. Är särskilt förtjust i de stora pastabitarna längst bak, bland annat 15 cm långa pastaskruvar ^^ Mycket roligare att äta - såklart.

Torsdag#1



Den här torsdagen började jag med att redigera bilder från förra årets släktträff. Studerandet är viktigare, men man borde börja dagen med något man tycker är kul! Varför inte liksom. :)



Mja så där såg man ut i början av september. Fasen vad eyelinern låg snyggt, ser jag först nu...

Onsdag#4



Blev klar med sakprosetentan efter 80 minuter. Jag svarade på betydligt mer än förra gången. Nu kopplar jag av med Scott Pilgrim vs. the World och druvor och te.


Onsdag#3



Jag har många anledningar till att gilla min tröja. Den har alla möjliga mönster, det gör att den ser stökig ut, och då känns den så punkig. Sånt gillar jag. Den har alla färger i Storbritanniens flagga + lite silverglitter som man knappt ser.



Egentligen är den för liten, men det går att dölja=på med cardigan.;P

Onsdag#2



Så här får håret ligga idag. Tar ändå på mig mössan sen.



Onsdag#1



Ena högen talar för att det går skit ikväll, andra för att det går skitbra.
(?)



Jag är mogen.

Tisdag#2



Sträckstuderande av rysk sakprosa från klockan nio till klockan sex. Jag räknar ut att det är många timmar. Synd att det är så jäkla tråkigt, kunde ju haft en dag att se tillbaka på och le!



Hoppas allt jag lagt ned räcker till. Imorgon klockan 18 börjar det, heja på mig en liten stund!



Tisdag#1



Ganska smart egentligen, att ha sminkat sig till det att man skall börja plugga. Man känner sig ju vaken och alert! Jag skall sminka mig så här idag:



Struntade i den höga ögonskuggan, trots att det är vad jag fäst mig vid på senare tid. Fast sätter alltid ögonskugga bakom lösögonfransarna, det ser mer kompakt ut då.

Fast ja! Dessa lösisar är från H&M och är lite av årets sämsta köp (ni ser ju hur värdelöst de sitter). Köpte de till nyårsafton, och från detta märke köper jag aldrig mer. Rapunzel var det jag hade tänkt beställa ifrån, men lagret var slut. Tills vidare kör jag på Depend. Eller annat förslag?

Måndag#6



Kände att jag ville byta profilbild igen, jag är en sån som gör det ofta. Är lite n00big på att få den större, men å andra sidan är det ju inte innehållet till vänster man lägger så mycket vikt på.



Ja, det är godisnappörhängen gjorda på riktiga sötsaker  ^^


Måndag#5





Det här och en jävla massa annat. Omtenta onsdag. Kör.

Måndag#4



Det snyggaste med frapinon är att den matchar min jacka. Kul att lägga vikt på ibland!





Måndag#3



Gäller ju att belöna sig emellanåt när man har mer plugg än hårstrån.



Har jävligt intressant blick. Drabbas av det ibland.

Måndag#2



Äntligen så blir det bra timing för mig. Sista veckan med tre tentor - detta special är den största anledning till att gå upp innan solen och ägna många timmar åt studier.

Måndag#1



Världens bästa Martin är tillbaka och nu sänder han från ett bra bands studio. Nu blir det till att gå upp på tok för tidigt - i vanlig ordning. Missar inget!



Jag skall lyckas!



Avkoppling i fåtölj

Lite kaffe med rom i så här innan grammatiktentan. På ett jäkla bra fik för den delen, så när som på deras chokladbollar som är helt värdelösa.



Motivationshöjande pasta

Salt pasta al dente
Mozzarella
Tomat
Pesto
Grönsakskryddblandning
Ät det gratis hos privatläraren i ryska
=hjälper motivationen till att plugga ännu en heldag.



Pad thai och inget kött

Igår kom jag hem från en heldag med plugg hos min privatlärare i Stockholms innerstad. Jag lagade snabbt fram pad thai med nudlar - ingen mat var gjord åt mig då det serverades fläskytterfilé till resten av familjen.


Guldet som jag fann på senaste färjan. När jag är i taxfreeshopen traskar jag direkt iväg till matavdelningen. ^^ Jag köpte även meemamak från Malaysia, men den väntar i framtiden.


Mössa som inspirerar andra

Man håller humöret uppe medan man hårdpluggar till fyra prov under den kommande veckan. Alla som ser på blir ju också glada.



Hårda tröjor som värmer

Det här blir dagens tröja. Fryser ute nu. Har aldrig frusit hittills i vinter, men nu går det mot plus, och det reagerar jag dåligt på.



Tröjan fick jag av en kock på Moderna muséet, tack!

Nu är jag trött när jag skall sova

Jag tog mig nyss ett fotmassagebubbelbad i en hel timme. Nu är jag rikligt trött. Skönt. Kan ju faktiskt somna inom en timme efter det att jag lagt mig nu.



Här är maskinen, fortfarande inslagen. Jag lade dit Jokis strumpa så ni kan se hur stort paketet är. Jag hoppade till av förtjusning som sig bör.

Är inte det här ett bra sätt att börja sin dag på?

Att photoshopa sig tills man är nöjd. Så känner man sig snygg sen. Det kommer jag göra!



Fan för fel inställning



Bilden är från gårdagens studerande i Nacka. Det var första gången jag pluggade inför grammatikprovet som äger rum i helgen. Där och då under eftermiddagens studerande kändes det menlöst, för samtidigt i huvudet härskade inställningen till att det jag lägger ned ändå inte kommer göra mig godkänd.

Ikväll kändes det bättre. Då satt jag hemma, och det var kväll. Verkar ju onekligen som att min inlärningsprocess fungerar bättre då.


För i helvete då



Som en söt blå

Har hon förmågan att bära upp den så att det ser rätt ut, eller är et hennes perfekta smink som gör att allt annat på bilden ser bra ut? Inklusive svimmingpoolen, framför allt.



Bandana

Skall jag försöka bruka en sån oftare? Det är få som kan bära upp en sån. Tror inte riktigt att jag kan. Men jag bar en på julafton ändå.



Solförmörkelse

Den syns inte här, men jag känner igen ljuset som faller på träden. Men bara faktumet är vackert.
Nu skall jag gå en lång promenad för att fylla på mitt accesskort.



Vit eyeliner



Tänk att vissa bara fixar sig till jul



Julafton

Bortsett från att börja dagen med risgrynsgröt och kanelbullete var jag väldigt nöjd med ögonbrynen.



Första sushin för Joki



Vi var smarta nog att göra extra mycket så det räckte i några dagar efteråt. Joki gillade sushi.


Kockisarna

Tack för maten, så där nån månad i efterskott.



Julbordsfrisyr

Den ultimata lösningen på håret: sätt upp allt så när som på en slinga och locka den.



Salt eller sött

Snälla Arningefestival som bjuder på saker. Tog chips och mandlar, gusågott. Annars kunde man välja på Ballerina, men såna gillar jag inte. Är mer en singoallabrud och låtsasgöteborgare.



Rear Window

Såg Hitchcock från 50-talet. Inte som jag hade hoppats. Natt.



Nytt år och mer Hitchcock

Idag är Ellen trött och orkar inte posta någonting. Har bara haft trötta dagar sedan nyår. Mer om det när jag är på det humöret. Jag skall se på en Hitchcock nu och dricka te.



RSS 2.0